szállás

A szállásról

Igény esetén tanfolyami résztvevőinknek tudunk segíteni a szállásfoglalásban is, zadari partnerünk szállodájában. A szállás igényt jelentkezéskor jelezni kell. A szobák kétágyasak (pótágyazhatók) és erkéllyel rendelkeznek. A szállodának medencéje is van, a gépkocsiparkolás ingyenes a hotel parkolójában.

SZEREZD MEG A TENGERI JOGOSÍTVÁNYT ÉS HAJÓZZ ÖNÁLLÓAN A TANFOLYAM UTÁN!

A 3 napos tengeri vitorlástanfolyam intenzív, a hangsúlyt a vitorlás gyakorlati oktatásra helyezzük, és a tengeri vizsgára is alaposan felkészítünk. Az elméleti tananyagot megkapod a tanfolyam előtt.

GYAKORI KÉRDÉSEK A TANFOLYAMMAL KAPCSOLATBAN:

Még nem vitorláztam soha, de most elhatároztam, hogy szeretnék tengeren hajózni. Hol kezdjem? Jöhetek egyből a vizsgafelkészítő tanfolyamra, a skipper B-re?
– Igen, előképzettség nem szükséges, szeretettel várunk!

– Tengeren szeretnék vitorlázni. Melyik képzést válasszam? A “12 mérföldeset” vagy egyből jöhetek a “korlátlanra”? Vagyis skipper B vagy skipper C?
– Ha még nem hajóztál a tengeren, válaszd a 12 mérföldeset. Bőségesen elegendő a 12 mérföld (20 kilométer, a külső szigetsortól mérik) minden szép látnivaló ezen belül van. A korlátlan jogosítvány csak akkor kell majd, ha óceánon szeretnél hajózni. Nem mellesleg árban is “rövidebb” a skipper B tanfolyam.

– Böngészgetem az oldalatokat, tetszik amit írtok. Viszont már korábban megszereztem a tengeri jogosítványt valaki másnál, ahol nem volt gyakorlati oktatás. Szeretnék végre megtanulni tengeren vitorlázni, gyakorlatot szerezni. Most mi legyen, jöjjek el a kezdő tanfolyamra?
– Gyere inkább a tengeri manővertréningre, hiszen neked már megvan a vizsgád, nem kell elméletet tanulni, csak a manővereket gyakorolni. Külön menüpontban részletesen bemutatjuk!

GYAKORI KÉRDÉSEK A TENGERI VIZSGÁRÓL:

– Magyaron kívül más nyelvet nem beszélek. Van esélyem levizsgázni?
– Szerintem pár szót biztosan tudsz angolul vagy németül, legalább a számokat és pár közismert kifejezést. Na ugye, most bólogatsz. Ennyi már elég, hiszen a vizsgáztatók meg pont ugyanennyire tudnak egy kicsit magyarul is, úgyhogy a nyelvtudás nem lesz akadály. Nálunk egészen idős urak és hölgyek is levizsgáztak már, akik tényleg nem sokat beszéltek más nyelven. A vizsgáztatók nem a buktatásra mennek, maximálisan segítőkészek. Menni fog, gyere bátran!

– Van alsó és felső korhatár a tanfolyamokon?
– A skipper B vizsga betöltött 16. életévtől tehető, skipper C 18 évtől. Felső korhatár nincsen, szeretettel várunk idősebbeket is!

– Hol tudok vitorlázni a tanfolyam után? Egy saját tengeri hajó esélytelen.
– A hajóbérlést ezért találták ki! Zadarban egy remek partnercéget ajánlunk neked, akik minden lépésben türelmesen segítenek, a hajó kiválasztásától a hajó átvételén át az út közbeni támogató háttérsegítségig. Hasonlóan jók és lelkiismeretesek, mint mi vagyunk! ????